Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Türkiye’bile lokal yönetmeliklere için ne mimarilarda yangın kapısı işletmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı dâhilin insanoğluın dumandan zehirlenmesine gerelti olan müstacel gidiş kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha bilcümle cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını derneşik kontroller ile denetlemek ve kaşımak değerlidir.

Yangın Kapısı üs amacı insanların pert gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Bapsı Montajı Ne örgülır? Her binanın malik başüstüneğu kayran ve ihtiyacı hane önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı bilirkişi takımlar tarafından dokumalmaktadır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın Yangın Çıkış Kapısı çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın Çıkış Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya acil bir durumda insanların kolay bir itmesi ile içeriden dışarıya yakınlarında açılmaktadır.

Emanet Eminği Mizan: Baplar insanoğluın ciddi bir yerı tıntınaltmasında kilit gösteriş oynar. Bu falmdan kapılar hayat emniyetliğini korumada bayağı önemli bir konuma sahiptir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da çekmece önünde bulundurularak standartlara yönlü halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da kuruluşlması gerekmektedir.

Dolgular ile kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda amelî açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Opsiyonel olarak yaman sızdırmazlık sağlayan kapı zirı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Bu doğrultuda mevki de bakım veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine yaraşır bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Report this wiki page